فلز فرم آریا

خمکاری و برشکاری ورق گالوانیزه

5(3 امتیاز)

فرایند خمکاری چیست؟

خمکاری و برشکاری ورق گالوانیزه

به فرآیندی که در آن ورق حول محوری مشخص تغییر شکل می دهد و این تغییر شکل براساس طرح و نقشه قبلی باشد خمکاری گفته می شود.

آنچه در خمکاری حائز اهمیت است عدم شکستی ورق است در واقع ورق توسط این فرآیند خم می شود تا به شکل دلخواه در آید.

 

فواید استفاده از ورق های گالوانیزه:

هزینه اندک و مناسب برای تعمیر و نگهداری

طول عمر بالا

سهولت در بازسازی

محافظ کامل توسط پوشش دهنده های گالوانیزه

مرغوبیت پوشش

ضخامت ورق گالوانیزه بسیار اهمیت دارد و فاکتورهایی چون:

ترکیب شیمیایی فولاد

ویژگی های سطحی

مدت زمان غوطه ور بودن ورق در حمام

نرخ خروج ورق از حمام

نرخ سرد کردن فولاد

متالوژی فرآیند گالوانیزه

بر روی آن اثر می گذارد. با توجه به فواید ورق های گالوانیزه درخواست برای استفاده از این ورق ها در صنایع گوناگون بسیار می باشد بدین خاطر باید بر روی این ورق ها خمکاری انجام شوند تا به شکل دلخواه تبدیل شوند.  در ادامه با انواع روش خمکاری ورق گالوانیزه آشنا می شوید.

خم دستی ورق های نازک وخم کاری گالوانیزه

خمکاری و برشکاری ورق گالوانیزه

ورق هایی که دارای  ضخامت و میزان خم کاری پایینی هستند، را می توان به صورت دستی فرم داد. ورق  را در ابتدا به کمک دست خم کرده  و سپس با ضربات چکش شکل می گیرد. برای جلوگیری از ترک خوردگی و آسیب در اثر برخورد  چکش، می توان از قطعه چوبی در محل ضربه استفاده کرد.

خم دستی ورق های ضخیم

برای خم ورق های ضخیم  باید از ضربه های  چکش استفاده کرد. و نباید آن را به صورت کاملا دستی شکل داد. در ابتدا ورق سخت و شکننده روی گیره به صورت ثابت قرار داده  و با ضربات چکش فرم گرفته میشود. ورق های ضخیم قبل از خم کردن بهتر است گرم شوند.

انواع دستگاه ها مخصوص خم ورق در روش ماشین خمکن، دستی خمکن برقی دستگاه اتوماتیک خم کاری ورق ،خمکن هیدرولیکی و مکانیکی پرس خمکن، خمکن ساده ستونی

برای خم کاری ورق گالوانیزه یا سایر محصولاتی که ضخامت آن ها چیزی حدود ۱.۶ میلی متر از دستگاه خم کن استفاده میشود.

به منظور ایجاد شعاع خم، فاصله ای وجود دارد. که به آن فاصله هوایی می گویند. وجود فاصله موجب جلوگیری از ترک و زیبایی بیشتر محصول پس از خم می شود. برای مواردی که پیچیدگی در خم وجود داشته باشد، از قالب برای حالت دهی بهتر محصول استفاده می شود.

مناسبترین روش خمکاری فولاد چیست؟

خم کاری فولادی بستگی به میزان کربن آنها دارد. هرچه میزان کربن افزایش  داشته باشد. استحکام بالا می رود و هر چه از میزان آن کاسته شود خمکاری سخت تر میشود.

 

در ورقه هایی که کربن آنها کمتر یا باشد. خمکاری سرد و در ورقه هایی که میزان کربن  بیشتر باشد. خمکاری از روش گرم انجام می‌شود. محصولاتی که نیاز به خمکاری cnc دارند. باید ابتدا حرارت دیده  و سپس  ورق ها خمکاری می‌شود. فلزات  خاصیت ارتجاعی داشته و بعد از خم شدن زاویه خم شدگی  آنها متفاوت است.

عبارت است از بریدن یا قطع کردن بدون براده برداری به وسیله دو تیغه بُرنده گوه‌ای شکل که مخالف جهت یکدیگر حرکت می‌کنند و از کنار یکدیگر می‌گذرند.
ودرحالت گیوتین ورق بعد از قرارگرفتن روی دستگاه درحالت ساده،افقی یا عمودی قطع می‌شوند.

روش خمکاری ورق گالوانیزه :

خمکاری به روش مستقیم

خمکاری به روش فلنج 

خمکاری به روش منحنی

هر روش با توجه به شکل نهایی محصول انتخاب و انجام می گیرد در هر سه روش میزان کربن موجود در ورق اندازه گیری شده تا ضربه و فشار سبب شکستگی، ترک خوردگی و یا کاهش ضخامت و استحکام ورق نشود.

 

در فرآیند خمکاری ورق گاوانیزه باید به چه موارد توجه کرد؟

میزان خم

میزان فشار وارد بر ورق

دما

ضخامت ورق گالوانیزه

طرح نهایی محصول

در خمکاری ورق گالوانیزه باید میزان کربن آن بررسی کنید چرا که خمکاری ورق گالوانیزه به صورت سرد و گرم انجام می شود. اگر میزان کربن ورق از 1.2 درصد بیشتر باشد باید ورق در دمای بالایی قرار بگیرد چرا که خم به راحتی انجام نمی شود و در مقابل اگر میزان کربن از 1.2 درصد کمتر باشد فرآیند خم به سهولت انجام می شود و اگر ورق بیش از اندازه داغ شود در فرآیند خم دچار شکستگی می شود.